Stichting Mixclubs

Basisscholen

Burgerschap en kansengelijkheid

Hoe bevorder je burgerschap en kansengelijkheid bij kinderen in de klas zonder de leerkracht zwaarder te belasten? Boek het speciaal hiervoor ontwikkelde ondernemerschapsprogramma van Stichting Mixclubs. Klik hier om contact op te nemen en het programma te boeken.

Het programma creëert kansengelijkheid en burgerschap doordat het de soft skills van de kinderen ontwikkelt. Met deze vaardigheden kun je veel bereiken in je leven, ook als je in ‘schoolse vakken’ wat minder goed uit de verf komt. Denk bijvoorbeeld aan als je een bedrijf wil opzetten en een bedrijfsplan moet schrijven, maar je beheerst de geschreven taal niet. Wat doe je dan? Dan geef je niet op (=soft skill), denk je oplossingsgericht na (=soft skill), schakel je hulp in (=soft skill) en maak je daarbij gebruik van je netwerk (=soft skill). Op die manier bereik je toch wat je wilt bereiken.

Praktische informatie

Het ondernemerschapsprogramma duurt in principe 3 maanden met 2 lesuren per week en is bestemd voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Op verzoek kunnen we de tijdsduur van het programma aanpassen.

Kind vertelt

Leraar vertelt

Ondernemen te moeilijk voor kinderen?

Leerkrachten zijn vaak verbaasd dat kinderen op jonge leeftijd al een bedrijfje kunnen opzetten, waarmee ze ook nog eens ‘echt’ geld verdienen.

Ten eerste lukt dit omdat we de kinderen hulp laten vragen van ‘echte’ ondernemers. Ze nemen zelf contact op en maken afspraken om persoonlijk langs te gaan. Zo stimuleren we zelfredzaamheid en leren de kinderen dat ze alles kunnen bereiken als ze om hulp vragen.

Bovendien lukt het omdat we ervan uitgaan dat het lukt. Wij van Mixclubs zetten kinderen aan. We geloven in ze en dat voelen ze. 

Veilige leeromgeving 

Binnen het programma staan persoonlijke aandacht en verbinding met de kinderen centraal. We bieden de kinderen een veilige leeromgeving. Alleen dan durven ze buiten hun comfortzone te stappen en nieuwe dingen te doen die best spannend kunnen zijn. Hier is de meeste groei te behalen. Kinderen gaan bijvoorbeeld in gesprek met onbekende mensen voor ondersteuning en advies en prijzen hun producten aan op drukbezochte evenementen.

Financiering

Projecten van Stichting Mixclubs worden gefinancierd door fondsen en een bijdrage van de school. We helpen je graag met het aanvragen van financiering voor een project op jouw eigen school.

Stichting Mixclubs biedt een compleet verzorgd ondernemerschapsprogramma voor groepen kinderen van 9 tot en met 13 jaar. De kosten zijn afhankelijk van het aantal kinderen, de gewenste duur van het project. De kosten variëren daarom tussen €5.000,- en €15.000,-. 

Mixclubs

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

Webshop >