Stichting Mixclubs

Het belang van soft skills

Het belang van soft skills

Soft skills zijn vaardigheden waarmee je veel kunt bereiken, ook wanneer je in ‘schoolse vakken’ minder goed uit de verf komt. Wat doe je als je een bedrijfsplan moet schrijven en je beheerst de geschreven taal niet goed? Dan zet je bijvoorbeeld je soft skills ‘oplossingsgericht denken’, ‘doorzettingsvermogen’ en ‘sociale vaardigheden’ in. Met je sociale vaardigheden heb je een netwerk opgebouwd en kun je mensen regelen die het bedrijfsplan voor je willen schrijven. Je denkt hierbij in oplossingen en geeft niet op.

Om mee te doen in de huidige maatschappij is het belangrijk om over soft skills te beschikken. Daarom worden deze ook wel vaardigheden van de 21 ste eeuw genoemd. Andere soft skills zijn: digitale vaardigheden, hulp durven en kunnen vragen en vooral zelf in actie komen om een doel te behalen.

Soft skills in het ondernemerschapsprogramma

Met het ondernemerschapsprogramma stimuleren we kinderen om hun soft skills in te zetten en verder te ontwikkelen. Ze komen op verschillende manieren aan bod. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

● Ondernemers benaderen en bezoeken voor advies en ondersteuning
● Solliciteren naar een van de functies binnen het bedrijfje
● Creatieve oplossingen verzinnen voor verschillende uitdagingen
● Samenwerken en overleggen met klasgenootjes
● In gesprek gaan met (potentiële) klanten voor producten en diensten
● Na veel momenten van willen opgeven, toch doorzetten en een succeservaring hebben

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op:
elles@mixclubs.nl
06 – 509 594 75

Webshop >