Stichting Mixclubs

Over Elles

 

Over Elles

Oprichter van Stichting Mixclubs en drijvende kracht achter alle projecten is Elles Verhoef.

Het begon allemaal in 2016 toen Elles in gesprek raakte met kinderen in jongerencentrum Slaaghwijk in Leiden. Er was een bijzondere klik en de kinderen vroegen haar of ze iedere week terug wilde komen.

Elles wist niet zo goed wat ze moest antwoorden. Het overviel haar. Om haar te overtuigen, verzamelden de kinderen alle namen van de kinderen die ook wilden komen en probeerden ze bij de beheerder een ruimte te regelen.

Ze ging naar huis en nam de kinderen mee in haar hart. Twee maanden later keek ze de film The Fundametals of Caring, waarvan de moraal was dat het zorgen voor een ander je veel oplevert. De dag erna ging ze terug naar de kinderen en zette een kinderclub op.

Vanaf toen runde ze iedere woensdagmiddag de kinderclub. Ze liep tegen problemen aan van de kinderen zoals te laat en niet komen en het niet willen afmaken van knutselwerkjes. Ze bedacht hier oplossingen voor. Hieruit is het ondernemerschapsprogramma ontstaan. Elke stap in het programma is door trial and error ontstaan. De stappen die werkten, werden toegevoegd. Klik hier om de video met samenvatting van het eerste project te bekijken.

De projecten werden steeds groter en professioneler tot ze op een gegeven moment met een door haar kinderclub georganiseerde playbackshow in de krant kwam.

Sjaak Scheffer, toendertijd penningmeester van het Ondernemersfonds, las over Elles en haar project in Het Leidsch Dagblad. Hij belde haar op om te gaan praten. Het idee ontstond om er een stichting van te maken. Annick Dezitter, rector van het Da Vinci College Leiden, werd er ook bij betrokken en het bestuur van Stichting Mixclubs was een feit.

Inmiddels hebben nog veel meer kinderen deelgenomen aan het ondernemerschapsprogramma en verzorgt Stichting Mixclubs zelfs ondernemend onderwijs op basisscholen. Er zijn al zoveel samenwerkingsverbanden aangegaan en de stichting blijft groeien.

Elles´ werk is nu het leiden van de stichting en de projecten. Het voelt voor haar niet als werk. Ze leeft haar passie. 

Succesfactoren

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op:
elles@mixclubs.nl
06 – 509 594 75

Webshop >