Stichting Mixclubs

Ondernemerschapsprogramma

Wat gaan de kinderen doen?

Met het ondernemerschaps-
programma van Stichting Mixclubs zetten kinderen een bedrijfje op om geld te verdienen voor een zelfgekozen doel. Het standaardprogramma duurt circa 3…

Het belang van soft skills

Soft skills zijn vaardigheden waarmee je veel kunt bereiken, ook wanneer je in ‘schoolse vakken’ minder goed uit de verf komt. Wat doe je als je een bedrijfsplan moet schrijven en je beheerst de geschreven taal niet go….

Evenement

Voorbeelden uit de praktijk

Ze hebben de rap, onder begeleiding van rapper GVR, zelf geschreven. Rapper Jebroer gaf via Facetime tips aan de jongens. Voor het maken van de rapclip zijn we zelfs bij Kenny B in Amsterdam langsgegaan! Samen….

Stap voor stap

Stappenmethode

Het programma begint altijd met individuele gesprekken met de kinderen. Tijdens deze gesprekken staat verbinding centraal. Na het bepalen van een doel, brainstormen over activiteiten en solliciteren naar een van de functies binnen het bedrijf, benaderen de kinderen ondernemers of ze langs mogen komen voor ondersteuning en advies. Het eindigt in een mooi evenement.

Mixclubs

10 stappen:

1. Individuele gesprekken 
2. Doel vaststellen (zoals Drievliet)
3. Begroting opstellen (hoeveel geld hebben we hiervoor nodig?)
4. Wat voor soort bedrijfje opzetten?
5. Brainstorm (wat komt er allemaal kijken bij het opzetten hiervan?)
6. Solliciteren / taakverdeling
7. Ondernemers benaderen voor hulp en advies
8. Opzetten bedrijfje
9. Uitvoeren bedrijfje / geld verdienen
10. Uitreiking ondernemerschapsmedaille

 

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

Webshop >