Stichting Mixclubs

Wat gaan de kinderen doen?

Wat gaan de kinderen doen?

Met het ondernemerschapsprogramma van Stichting Mixclubs zetten kinderen een bedrijfje op om geld te verdienen voor een zelfgekozen doel. Het standaardprogramma duurt circa 3 maanden en gaat uit van 2 lesuren per week. Het programma is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Het programma voeren we zowel op school als daarbuiten, zoals in wijk- en jongerencentra, uit.

 

Doel van het programma

Doel van het programma is om kinderen die dit nodig hebben te stimuleren hun persoonlijke vaardigheden (soft skills) te ontwikkelen. Hierdoor bestrijden we kansenongelijkheid en bevorderen we burgerschap. Klik hier om meer te lezen over de achtergrond van het programma.

Veilig nieuwe dingen proberen

De kinderen werken onder begeleiding van professionals en stagiaires in groepen van 6 tot 25 kinderen/klasgenootjes. Stap voor stap krijgen de kinderen vaardigheden aangeleerd en werken ze naar hun doel toe. We bieden de kinderen een veilige omgeving om nieuwe dingen te proberen en stimuleren ze om uit hun comfortzone te komen.

Stap voor stap

Stappenmethode

Het programma begint altijd met individuele gesprekken met de kinderen. Tijdens deze gesprekken staat verbinding centraal. Na het bepalen van een doel, brainstormen over activiteiten en solliciteren naar een van de functies binnen het bedrijf, benaderen de kinderen ondernemers of ze langs mogen komen voor ondersteuning en advies. Het eindigt in een mooi evenement.

Mixclubs

10 stappen:

1. Individuele gesprekken
2. Doel vaststellen (zoals Drievliet)
3. Begroting opstellen (hoeveel geld hebben we hiervoor nodig?)
4. Wat voor soort bedrijfje opzetten?
5. Brainstorm (wat komt er allemaal kijken bij het opzetten hiervan?)
6. Solliciteren / taakverdeling
7. Ondernemers benaderen voor hulp en advies
8. Opzetten bedrijfje
9. Uitvoeren bedrijfje / geld verdienen
10. Uitreiking ondernemerschapsmedaille

 

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei.”

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op:
elles@mixclubs.nl
06 – 509 594 75

Webshop >