Stichting Mixclubs

Stage lopen

Stichting Mixclubs zoekt altijd stagiaires van de volgende opleidingen: 

 

Sociaal Cultureel Werk & Sociaal Maatschappelijk Werk

.

Missie van Stichting Mixclubs

Kinderen de vaardigheden meegeven waardoor ze nu en later mee kunnen doen aan de maatschappij door de kinderen het ondernemerschapsprogramma van Stichting Mixclubs te laten doorlopen, waarbij ze o.a. een bedrijfje opzetten.

Over Stichting Mixclubs

Stichting Mixclubs maakt kinderen sterker met verschillende methodieken binnen het maatschappelijk werk in combinatie met een zelfredzaamheidsprogramma. Stichting Mixclubs is werkzaam in Leiden en regio op basisscholen (groep 7 en 8) en op jongerencentra.

Bij de stichting worden er verschillende methodieken met elkaar gecombineerd en op basis van de situatie wordt bepaald welke methode wanneer ingezet wordt. Er wordt taakgericht gewerkt: per stap leert het kind een nieuwe vaardigheid die bijdraagt aan zijn/haar zelfredzaamheid. Er wordt ervaringsgericht gewerkt: het kind leert nieuwe vaardigheden door ervaringen op te doen.

Daarbij zetten wij in op de sociale netwerkstrategie wat betekent dat we de kinderen leren een netwerk op te bouwen en hierdoor de last van hun problemen kunnen delen en verdelen.

Het doel van de organisatie is de zelfredzaamheid van de kinderen vergroten. We werken situationeel en dat betekent dat er continue afgestemd wordt op ontwikkelingen, personen, waardenkaders, groepsdynamieken en omgevingsfactoren.

De basis van de stichting is het werken vanuit het hart, want alleen dan kun je connectie maken met kinderen. Deze connectie zorgt voor een veilig gevoel bij de kinderen en alleen vanuit dit gevoel durven ze uit hun comfortzone te stappen en nieuwe dingen uit te proberen en te leren.

Wat jij doet als stagiair(e)

Je begint je stage met een training waarin je de methodieken van Stichting Mixclubs aangeleerd krijgt. Aan de hand van deze methodieken begeleid je kinderen in groepsverband en voer je individuele gesprekken. Je werkt hierbij samen met andere stagiaires en wordt begeleid door een deskundig begeleider. Je krijgt binnen onze kaders steeds meer verantwoordelijkheid en vrijheid om zelf je werkzaamheden in te vullen en te kiezen uit verschillende projecten en trajecten.

Je werkt projectmatig, meestal voor een periode van drie maanden, in teams van twee tot zes personen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een onderwijsproject op een basisschool die na afronding opgevolgd wordt door een project op een jongerencentrum of andere school. Je werkt procesmatig: de kinderen werken toe naar een zelfredzamere en betere sociaal/emotionele positie in de samenleving. Je werkt met leerlingen uit zowel speciaal als regulier onderwijs, alle niveaus.

Tot slot vinden wij het belangrijk dat jij als stagiair(e) de kinderen gaat inspireren, prikkelen en uitdagen.

  Solliciteren?

  Stuur je CV en motivatie naar: elles@mixclubs.nl.

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Elles Verhoef via 06-50959475.

  Stichting Mixclubs vraagt van stagiaires

  • Ondernemende houding / proactief zijn
  • Werken vanuit je hart
  • Affiniteit met kinderen
  • Betrouwbaar zijn
  • Communicatieve vaardigheden
  • Zowel in team als zelfstandig kunnen werken

  Stichting Mixclubs biedt stagiaires

  • Een uitdagende en dynamische stageplaats waar je echt het verschil kan maken voor mensen
  • Een stageplaats waar je niet alleen een project uitvoert, maar ook een bijdrage levert aan de ontwikkeling ervan
  • Kennis en vaardigheden met betrekking tot ondernemerschap
  • Creatieve ontwikkeling met betrekking to methodes voor sociaal-emotionele problematiek
  • Ruimte voor eigen ideeën en creativiteit
  • Uitbreiding van je netwerk

  “Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

  Meer weten?

  Neem gerust contact met ons op:
  elles@mixclubs.nl
  06 – 509 594 75

  Webshop >